onsdag 30 april 2008

Vegetarisk lasagne

Ursprunget till det här receptet finns på svt:s toppform


Vegetarisk lasagne
Ingredienser
Beräknat för 2 portioner
6 st Lasagneplattor, Gröna
2 dl Sojabönor, kokta
2 msk Olivolja
1 nypa(or) Rosmarin, Färsk eller torkad
2 burk(ar) Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
6 klyfta(or) Vitlök
2 tsk Röd chili, Finhackad
2 knippa(or) Färsk basilika, Hackad
2 nypa(or) Socker
4 msk Olivolja
1 efter smak Salt och peppar

(tomatpuré + socker = ketchup)

Gör så här:

Lasagne
Hetta upp olivoljan i en panna eller kastrull och fräs vitlöken och chilin. Tillsätt peppar och tomatpuré och fräs ytterligare ett par sekunder. Häll i resterande ingredienser, utom basilikan. Låt sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Blanda ner basilikan precis innan servering.

Blanda tomatsåsen med sojabönorna i en mixer (lite i taget). Lägg ett lager lasagneplattor i en valfri form (brödform är ett bra val). Varva lasagneplattor och tomatsås. Strö över lite torkad rosmarin på toppen och grädda i ugnen i cirka 30 min på 200 grader (390 fahrenheit). Ringla över olivolja och strö över salt och grovmalen svartpeppar innan serveringen.

Inga kommentarer: